Hundens symptomer – Se nogle af de mest almindelige

Vi vil løbende samle information om de mest almindelige symptomer, skader og andre bekymringer din hund kan komme ud for. Vi beskriver symptomer og årsager, og fortæller hvad du selv kan gøre hjemme og hvornår det er bedst at kontakte en dyrlæge.

Du får også mere af vide om hvad Evidensia kan gøre for din hund, hvordan behandlingen foregår hos Evidensia, samt hvilken medicin og anden hjælp der findes.

Kløe hos hund

Har du bemærket, at din hund pludselig klør sig? Slikker den sin pels, bider sig i poterne eller ruller rundt på en måde, som den ikke plejer at gøre ? Hele 20% af de hunde, som kommer til dyrlægen, søger behandling for en eller anden form for kløe eller hudforandring. Har din hund kløe, bør du søge dyrlæge for at undgå ”selvtraume” og forværring af forandringerne.

Knuder hos hund

Det behøver ikke at være noget farligt, men en knude bør altid undersøges, da den i værste fald kan være en tumor. Stadigt flere kæledyr behandles i dag for sygdomme, der har relation til en tumor.

Vejrtrækningsproblemer hos hund

Vejrtrækningsproblemer hos hunde ses først og fremmest hos racer med en kort snude, de såkaldte brachycephale racer. Brachycephalt syndrom omfatter en række forskellige problemer. Et af dem er vejrtrækningsproblemer. I begyndelsen er symptomerne på misdannelserne forholdsvis milde, men besværet forværres med alderen.

Læs mere om hundens sygdomme – Se nogle af de mest almindelige.